Bonustrading: Steg för steg

Bonustrading – Guiden innehåller samarbetslänkar: Läs disclaimer längst ned på sidan. Vi samarbetar endast med företag som vi själva gillar!

Guide: ca 15 minuter

Du lär dig: Tjäna pengar på spelbolagens bonusar genom bonustrading/matched betting. Lär dig genom alla steg jag själv tog när jag utnyttjade en 250kr bonus och fick ut 222kr vinst.

Steg för steg-guide: Tjäna dina första riktiga pengar

Om du nu har läst introduktionen om matched betting/bonustrading (eller redan vet vad det är) och nu kommit hit så ska jag visa ett riktigt exempel på exakt hur du gör för att tjäna dina första pengar på ett erbjudande från bwin. Erbjudandet är nu på 100kr, men när jag tog bonusen låg den på 250kr. Alla villkor bör annars vara likadana. En liten bonus på 100kr är perfekt för nybörjare att börja med, och din förväntade vinst är ca 80kr.

Den här guiden genomförs lättast med en dator.

Steg 1: Konton på spelbörsen och spelsidan

Nu är det dags att öppna konton och komma igång direkt. Först öppnar vi ett konto på spelbörsen betfair som vi kommer använda oss av och även ett konto på spelsidan med erbjudandet. Betfair är den enda spelbörsen som har svensk licens och är även den största spelbörsen med flest spelare, vilket betyder att det blir enklare för oss att boka och spela där, helt enkelt för att det finns flest människor där som lägger sina pengar på det vi vill boka.

På spelbörsen spelar vi alltså mot andra spelare, inte mot själva spelbolaget. När vi ska boka måste ju någon vilja spela mot oss, mer om det på steg 2. Tryck här på länken till betfair och öppna ett konto genom att trycka på ”Skapa konto”. Nu måste vi bestämma oss för hur mycket pengar vi vill sätta in på betfair. 

Om du vill utnyttja hela spelsidans (bwins) erbjudande kommer du behöva sätta in högst 750kr om vi räknar med att spela odds runt 2.0. Om du spelar på högre odds behövs större kassa på betfair. Tryck här om du vill veta exakt hur mycket pengar man behöver i lite olika lägen (Lite komplicerat).

Nu ska vi ha ett konto på spelsidan med erbjudandet på 100% upp till 100kr. Tryck här för att komma till bwin. På bwins hemsida trycker du på ”Registrera nu!” högst upp på sidan och gör ditt konto. I guiden så kommer du som sagt se att jag använde en 250kr-bonus, men allting funkar likadant förutom att du spelar för 200kr (100kr insättning + 100kr bonus) istället för 500kr (250kr insättning + 250kr bonus) som jag gjorde.

När du satt in din summa på max 100kr kommer du få dubbelt så mycket på kontot direkt (Om du sätter in 100kr, får du 200kr på kontot). När du utnyttjar ditt erbjudande är det viktigt att kolla om någon annan i din familj/på ditt internet har utnyttjat bonusen redan, för bara en person per hushåll kan utnyttja bonusen.

Steg 2: Hur hittar man det bästa spelet att spela och boka?

Nu när du förhoppningsvis har pengarna på dina konton på betfair och bwin så är det dags att lägga ditt första spel. Men hur ska man hitta rätt match att spela på? Nu använder vi oss av något som heter Oddsmonkey (länk). Oddsmonkey är en sida som gör det enkelt för oss att hitta spel som vi kan spela + boka och göra en så liten förlust som möjligt, så att vi kan ta ut en så stor vinst som möjligt av gratis-bonusen.

Det finns även en funktion som heter ”calculator” som beräknar hur mycket vi ska satsa på spelsidan och hur mycket vi ska boka på betfair enkelt och smidigt så vi slipper göra det själva. Man kan göra ett konto helt gratis och använda detta, och om man sedan vill ha alla funktioner som förenklar så kan man köpa ”premium”. 18£ för en månad, cirka 200kr vilket är värt det eftersom vi sparar/tjänar betydligt mer än 200kr genom oddsmonkeys funktioner. Man kan även köpa och få tillbaka pengarna inom 30 dagar om man vill testa premium riskfritt, men går som sagt att köra utan premium också (det innebär dock mer manuellt jobb).

Oddsmonkey sparar både mycket tid och pengar för oss genom att hitta de bästa matcherna att spela på direkt, så om du planerar att göra fler bonusar än denna lilla första så bör du skaffa premium. Dessutom finns en funktion som man måste ha för att maximera sina vinster från gratis-spel, att man kan sortera på SNR%. Läs mer om detta på typer av bonusar.

I gratisläget som man har i början så uppdateras oddsen med 30 minuters fördröjning och man har bara tillgång till några få spelbolag, så skaffa premium så du slipper dubbelkolla efter den bästa matchen att spela på (odds ändras ofta) och få tillgång till alla spelbolag vi behöver. Du kan även göra det efter du är klar med denna guide och ser att det verkligen fungerar, när du fått ut din vinst från bwins erbjudande, och sedan är det bara att gå vidare på de större bonusarna och börja tjäna mer pengar.

För att skapa ditt konto gratis går du in på denna länk: Oddsmonkey-länk och sedan trycker du på ”Register” högst upp till höger på deras hemsida. Fyll i informationen och skapa ditt konto.

Om du sedan bestämt dig för att skaffa premium så kan du trycka på ”Upgrade” uppe till höger, väljer om du vill betala för en månad eller för ett år, och trycker på ”purchase now” efter att du gjort ett gratis konto först. Om du behöver hjälp med något, skicka ett mail till mig så kan jag nog hjälpa dig: mail@inkomstguiden.se

 

Steg 3: Vad ska man spela på och hur mycket ska man satsa?

På oddsmonkeys hemsida trycker du på ”tools” och sedan ”oddsmatcher”. Oddsmatcher använder vi för att hitta de bästa matcherna som vi vill spela och boka för att få så stor vinst som möjligt. Personligen gillar jag att spela på odds runt minst 2.0 eftersom det är större chans att förlora på högre odds, och när vi förlorar på spelsidan så vinner vi ju över bonusen till betfair.

Tänk bara på att ju högre odds du spelar på desto mer pengar kan du behöva på betfair om du vinner på spelsidan. Det är också viktigt att man alltid kollar vad det minsta oddset för omsättningskravet är, men det har jag skrivit upp på alla bonusar på bonus-sidan. På bwins erbjudande är det minsta oddset 1.7 så vi trycker på ”Filter” och skriver in 1.7 som lägsta ”back odds” i oddsmatcher . Vi trycker även in betfair eftersom vi använder oss av den spelbörsen (se bilden nedan). Tryck sedan på ”Apply Filter”

När det är klart så ska vi välja vilken spelsida vi använder för att få de senaste oddsen från just den spelsidan. Detta kan du bara göra om du har köpt ”premium” som jag skrev om i steg 3. Om du använder oddsmonkey gratis så får du kolla upp oddsen på matchen på spelsidan du använder manuellt vilket tar lite mer tid att hitta en riktigt bra match. Det är därför jag rekommenderar att man köper premium på oddsmonkey.

För dig som har premium kan du alltså trycka på knappen ”[All bookmakers]” och sedan rulla ner och välja bwin som vi använder i det här erbjudandet (se bilden nedan). Jag hittar direkt en lämplig match att spela på och väljer fotbollsmatchen Toulouse mot Nantes. Oddset att spela på är 2.1 och att boka är 2.16. ”Back” betyder alltså oddsen du kan spela på och ”Lay” är oddsen du kan boka

Rutan längst till höger där det står 3,850SEK betyder att det finns 3850kr som man kan boka, så vi kan vara säkra på att inte för lite pengar finns på oddset 2.16. På nästa bild räknar vi ut hur mycket vi ska spela och boka för.

 Nu är det dags att använda Oddsmonkeys räknare för att se hur mycket vi ska satsa. Tryck på ”tools” och sedan ”Calculator”. Behåll alla val på ”Bet type” och ”Mode” som de är. Om du vill veta mer om olika ”bet types” och hur man använder andra sorters erbjudanden kan du trycka här.

Skriv nu in vilken insats du ska ha på spelsidan på ”Back stake”. I det här exemplet så har jag ju 500kr på bwin så jag skriver in 500 (Ni skriver in 200 med den nya bonusen eftersom ni sätter in 100kr och då får 200kr på kontot). Det står ett £-tecken, men vi får bara låtsas som att det är kronor. Sen skriver vi in vårat odds på spelsidan, ”Back Odds” som är 2.1. Och till sist ”Lay odds” som var 2.16. ”Lay commission” är hur många procent av vinsten spelbörsen tar, men det behöver inte ändras.

Nu kommer resultatet upp. Om det inte kommer upp direkt, så tryck på ”Calculate”. Vad vi ser nu är hur mycket vi ska satsa på betfair. Högst upp står det att om oddset är 2.16 så ska vi boka 497,63kr på betfair i det här fallet, Lay=Boka. ”Liability” som det står på raden under betyder att om vi skulle förlora på betfair så förlorar vi 577,25kr. Därför behöver vi minst 577,25 kronor på kontot ifall vi skulle förlora. Man förlorar alltså inte den summan som man bokar, utan där det står ”Liability”, men du ska skriva in 497,63kr som insats ändå.

Där det står ”Overall profit will be -27,25” betyder att hur matchen än går, så kommer vi gå minus 27,25kr. Om vi vinner på betfair så har vi tjänat 250kr (bonusen) minus 27,25kr (förlusten). Alltså 222,75kr. I ert fall med bonusen på 100kr så kommer ni antagligen få en lägre förlust på ert första spel, t.ex -10kr (Då tjänar ni t.ex 100-10 = 90kr). 

Om vi istället vinner på spelsidan så måste vi fortsätta spela för att antingen vinna på betfair nästa gång och få över pengarna dit, eller spela tills vi omsätter tillräckligt för att kunna ta ut pengarna.

Steg 4: Lägg spelen och ta hem vinsten

Nu när vi vet hur mycket vi ska spela och boka så kan vi gå in på spelsidan och betfair och lägga våra insatser. Vi skulle alltså i det här exemplet spela för 500kr på spelsidan, och boka för 497,63kr. Kolla på bilden under : Vi letar upp matchen genom att söka på ”Toulouse” (laget) och skriver in insatsen 500kr på ”Stake” på att Toulouse ska vinna. Sen ”Place bet”.

Nu spelar vi våran insats på 497,63kr på betfair. Sök upp matchen på betfair (du kan söka på Toulouse och klicka på matchen). Vi ser nu att någon vill spela 133kr på 2.14 istället för 2.16 som vi tänkte boka från början. Det spelar ingen stor roll för oss med sån liten skillnad, utan vi trycker boka på toulouse (tryck på den röda rutan där det står 2.14 i det här fallet).

Du får nu upp rutan underst där vi ska placera vårt spel. Där det står ”Erbjud oddset” skriver vi in 2.16 eftersom vi inte kan lägga bara 2.14, eftersom det finns bara 133kr på att boka det oddset. Så om vi bokar 2.16 så kan vi boka för hela vår insats. Vanligtvis så kan man bara trycka på den röda rutan på den man vill boka och skriva in insatsen utan problem. Där det står ”Erbjud insatsen” skriver vi nu in vår insats på 497,63kr som vi fick fram på steg 3.

Nu kommer vi som det stod på räknaren (calculator) gå minus 27,5kr oavsett resultat. Om Toulouse vinner så ökar vårat konto på bwin till 1050kr, och vi måste spela en match till för att kunna ta ut pengarna. Men om Toulouse förlorar så har vi våra pengar på betfair och har vunnit 250kr-27,5kr=222,75kr vinst eftersom vi fått över bonus-pengarna till betfair.

Nu är det bara att göra detta på de större bonusarna och tjäna i genomsnitt ungefär 65% av bonusarna. Det finns många 1000kr-bonusar så om man får ut 650kr per erbjudande så blir det över 10 000kr. Lycka till!

Gratis e-bok till din email▼

Inkomstguiden på facebook▼

Kontakta oss▼

Innehållsförteckning

Top

Den här hemsidan använder cookies: Läs mer här.