Instagram

Tjäna pengar på instagram - Guide

 

Steg 1 - Öppna kontot och välj kategori

Första steget för att tjäna pengar på instagram är såklart att ladda ner och göra ett konto på instagram. Man kan göra kontot från datorn, men vi kommer använda oss av mobiltelefonen när vi gör de andra stegen. Ladda ner appen från app store eller google play (Sök bara på instagram) och logga sedan in i appen.

När man ska välja namn på kontot är det bra att välja ett passande namn för kategorin man ska lägga upp bilder på. T.ex om jag ska lägga upp bilder på sportbilar så ska kontot heta något som har med sportbilar att göra. Försök hitta ett namn som inte är för långt så att det blir enkelt att söka efter ditt konto på instagram.

Man kan välja vilken kategori som helst. Några exempel kan vara: Klockor, bilar, kläder, natur, sport osv. Det kan vara smart att tänka på att man ska kunna sälja produkter till följare i kategorin. T.ex om du lägger ut bilder på kläder/stiltips så kan du sen ha en länk till ett företag som säljer kläder, och få provision av företaget om din följare köper något av dem (Se steg 4).

Steg 2 - Lägg ut bilder

När du har kontot så måste du hitta lämpliga bilder att lägga ut på ditt konto. Man kan använda sina egna bilder eller så kan man söka på instagram efter konton inom samma kategori, och screenshotta någon av deras bilder som du tycker ser bra ut (Man kan fråga konto-ägaren först om man får använda deras bilder). Se till att tagga den som la upp bilden först i beskrivningen på din bild.

Lägg upp bilder med bra kvalité så att folk har en anledning till att följa ditt konto!

Steg 3 - Få fler följare

Det kan vara svårt att få följare när man precis har startat ett nytt konto. Här kommer några tips för att få följare:

-Leta upp ett konto som är inom samma kategori som ditt, och kolla vilka som gillade detta kontots senaste bild. Sen kan du antingen börja följa dom, eller gilla/kommentera på deras bilder. När man följer/gillar/kommenterar så märker dom det, och klickar sen på ditt konto för att se vem du är. Om de tycker om ditt konto så kan du på så sätt få nya följare.

-Använd hashtags på dina bilder. Om ditt konto har bilder på bilar kan du använda t.ex bilmärken som hashtags (#audi). Då kommer bilintresserade som är inne och tittar på dessa hashtags se dina bilder!

-Kommentera på liknande kontons bilder. Detta blir lite gratis-reklam eftersom vissa som ser bilden kan klicka på ditt konto i kommentarsfältet och se dina bilder.

-Shout outs. Detta är när man länkar till någon annans konto. Om man vill ha många följare snabbt så är detta det bästa alternativet. Om du har en del följare själv så kan du fråga andra om de vill göra shout out till ditt konto om du gör samma för dem. Om man kan tänka sig investera lite pengar i shout outs så kan man köpa såna billigt från sidor som Shoutcart. Där finns konton som har tusentals följare och du kan få en shout out av ett hyfsat stort konto för bara  8 kronor. Jag har själv hittat konton med över 100 000 följare som ger ut shout outs för bara strax över 100kr. Klicka här för att se alla konton som man kan köpa av.

Steg 4 - Tjäna pengar på instagram genom olika sätt

Genom att samarbeta med företag och sälja shout outs så kan du tjäna pengar på ditt instagram-konto.

Samarbeten: På samma  sätt som man kan tjäna pengar på hemsidor, så kan man tjäna pengar på instagram. Genom att gå med i ett affiliate-nätverk så kan man länka till olika företag och sen få pengar när dina följare köper något!

På nätverk som adrecord kan du vara affiliate till många olika företag. Klicka här för att komma till adrecord och öppna ett konto. När du har ett konto så kan du klicka på "Program" så ser du en programkatalog som på bilden nedanför. Välj sedan ett program som passar till din kategori på instagram. T.ex om du har bilder på klockor så kan du skicka vidare dina följare till företag på adrecord som säljer klockor.

tjäna pengar på instagram genom affiliateprogram

När du har fått din egen affiliate-länk till företaget så kan du förkorta länken genom t.ex bit.ly. Då kommer länken se ut ungefär såhär (bit.ly/abcd) istället för lång och krånglig. Klicka här för att komma till bit.ly och förkorta din länk. Det ser då bättre ut när du klistrar in den korta länken i beskrivningen på dina bilder!

Sälja shout outs: Precis som man kan köpa shout outs för att öka sina följare så kan man också sälja dem när man har kommit upp i några tusen följare. Klicka här för att komma till shout cart. Öppna där ett konto och kom igång med att sälja shout outs! Sätt bara ett rimligt pris och se om någon kontaktar dig. Detta är bevisade sätt att tjäna pengar på instagram. Det gäller bara att hålla igång med sin profil och lägga ut bilder, få fler följare och tillslut kommer pengarna börja tjänas.

Tips: Om du har gjort en egen webbshop så kan du även länka till den i något inlägg, för att få fler kunder till din webbshop helt gratis!

Få gratis hjälp i vår facebook-grupp