Börja månadsspara

Guiden innehåller samarbetslänkar: Läs disclaimer längst ned på sidan. Vi samarbetar endast med företag som vi själva gillar!

Guide: ca 15 minuter

Du lär dig: Enligt oss det bästa (enklaste och mest lönsamma) sättet att månadsspara sina pengar.

Vill du lära dig om börsen och hur man kan tjäna pengar på aktier? Kika på vår nylanserade onlinekurs i aktiehandel (Perfekt för nybörjare)

Börja månadsspara på 15 minuter

(Skrolla ned till Steg 1 ifall du vill komma igång direkt)

Varför spara? Oavsett vem du är så är det nödvändigt att ha ett månadssparande eller iallafall en buffert ifall något oturligt skulle hända och du t.ex behöver betala en stor summa pengar. Man kan även spara för att få ett bättre liv i framtiden. Din pension kan bli väldigt mycket större genom att månadsspara själv och inte förlita sig enbart på staten.

Det finns väldigt många anledningar till att börja spara. Kanske vill du köpa en fin bil, ett hus eller sommarstuga i framtiden utan att behöva ta dyra lån? Då kan det vara bra att använda dina sparade pengar åt detta istället för att ta ett större lån än vad man behöver, och förlora pengar på detta. Det är alltid bra att spara och låta pengarna växa av sig självt.

Varför bör man följa den här guiden till månadssparande? Den här guiden visar dig det enklaste sättet att komma igång med ett månadssparande. Banken som vi använder oss av (Avanza) är den bästa banken för oss kunder (Röstad som nummer 1 av kunder på bankbetyg.se) eftersom de har så låga avgifter och en modern design så man kan hitta allt väldigt lätt. Deras kundsupport är även väldigt bra om man skulle ha problem med något. Även om Avanza inte klassas som en ”storbank” (SEB, Swedbank osv) så används banken av 700 000 kunder, en bank som blir allt mer populär och även finns på börsen.

Förutom att du får den bästa banken och den enklaste vägen att månadsspara så får du även chans till en hög avkastning till relativt låg risk. Du får göra några val själv så justeras ditt månadssparande efter dina behov, och sedan sköts resten automatiskt av banken! Dina pengar kommer placeras i aktiefonder och räntefonder för att få den bästa riskspridningen som passar dig. Genom att spara i dessa fonder så har du god chans att få högre avkastning än genom att ha pengarna liggandes i ett vanligt sparkonto. Man behöver inte spara mycket, utan kan börja med några hundra i månaden eller mindre för att testa. Nu kommer vi igång!

Steg 1: Konto på Avanza

I den här guiden visar jag hur man använder Avanzas automatiska sparande. Klicka här för att öppna ett konto på bara 3 minuter med Mobilt bankID. Avanza är den bästa banken för att spara i aktier enligt oss och de flesta andra. Se även vår jämförelse mellan de två populära internetbankerna Nordnet vs Avanza.

Steg 2: Logga in och börja månadsspara

När du har skapat ett konto och loggat in så klickar du på ”Spara & Investera” -> ”Avanza auto”. Du kommer då till sidan på bilden nedanför. (Man kan även köpa egna fonder eller aktier om man vill det. Det kan du lära dig mer om här på inkomstguiden.se/investera)

månadsspara

Klicka sedan på ”Sätt igång direkt!” så får du välja några val som gör att du får det sparandet som passar just dig beroende på hur länge du vill spara och vilken risk du vill ta. Följ bara stegen på Avanza så har du sedan kommit igång med ditt sparande på under 15 minuter! Efter du har följt alla instruktioner så behöver du inte göra någonting mer. Det sköter alltså sig självt och du har fått ett optimalt månadssparande som kommer gynna dig mycket i framtiden!

Om du behöver mer hjälp så kan du alltid gå med i vår facebook-grupp och fråga vad som helst. Klicka på knappen nedanför för att komma till gruppen. Man kan även kontakta Avanzas kundtjänst som alltid hjälper till!

Rekommenderade guider

Spara pengar-guiden

Lär dig spara pengar och få mer pengar över varje månad.

Hemsida

Lär dig skapa en egen hemsida enkelt, billigt och fort.

Få gratis hjälp i vår facebook-grupp

Gratis e-bok till din email▼

Inkomstguiden på facebook▼

Kontakta oss▼

Top

Den här hemsidan använder cookies: Läs mer här.