Olika typer av bonusar

Guiden innehåller samarbetslänkar: Läs disclaimer längst ned på sidan. Vi samarbetar endast med företag som vi själva gillar!

Du lär dig: Vilka olika typer av bonusar det finns hos spelbolag och hur de fungerar.

Vanlig insättningsbonus

Den allra vanligaste typen av bonus är välkomst/insättningsbonusen där spelsidan matchar din insättning med en viss procent. T.ex 100% bonus upp till 1000kr på Bethard. En guide till hur man använder ett sånt erbjudande finns på steg för steg-guiden om du inte sett den än. Men det finns även andra bonusar vi kan använda oss av. Här är andra sorters bonusar och hur vi använder dem.

Free bet/Gratisspel

Kan t.ex vara ett erbjudande som är ”Spela för 100kr, få ett free bet/gratisspel på 100kr”. Om vi sätter in 100kr och spelar för så får vi alltså ett gratisspel på 100kr. När vi spelar vårt första spel som ska låsa upp gratis-spelet så gör vi precis på samma sätt som med välkomstbonusen i steg för steg-guiden. Vi letar upp det bästa spelet och sen spelar och bokar vi (se hur man gör på steg 4 i steg för steg-guiden).

När du sedan har fått ditt gratis-bet så ska du söka upp det bästa spelet för att få så stor vinst som möjligt på oddsmonkey (länk). Om du inte har ett konto på oddsmonkey så gör du ett gratis där. När du har ett konto så är det bästa att uppgradera det till ”Oddsmonkey premium” (Läs vidare för att veta varför).

När vi ska leta upp det bästa spelet så går vi till ”Tools” och sedan ”Oddsmatcher”. Om man har oddsmonkey premium kan man då sortera efter ”SNR%” som på bilden nedanför där jag gör det. Då ser man direkt den bästa matchen för att omsätta gratis-spel och få ut så stor vinst som möjligt. Det kostar alltså 15£ för att uppgradera till premium, men det är värt det för att få ut maximal vinst ur dina gratis-spel. Om du verkligen inte vill investera något så kan du hitta ett vanligt spel istället (som på steg 4 i steg för steg-guiden) och nöja dig med den vinsten. Annars uppgraderar du ditt konto genom att klicka på ”Upgrade” uppe till höger, välj sedan om du vill köpa för en månad eller per år, sen trycker du bara på ”Purchase now!” så får du premium direkt.

Sen när du har hittat det bästa spelet så ska du räkna ut hur mycket du ska spela genom att trycka på ”tools” och sedan ”calculator” på oddsmonkeys hemsida. Sen trycker du på ”Bet type” och väljer ”Free bet SNR” eller ”Free bet SR”. SNR betyder ”Stake not returned” och SR ”Stake returned”, alltså om du får tillbaka insatsen eller inte.

T.ex om du spelar 100kr på ett gratis-spel som är SNR på oddset 4.0 så vinner du inte 400kr, utan du vinner 300kr eftersom insatsen var 100kr. Däremot om erbjudandet var SR så hade du vunnit 400kr eftersom du får tillbaka insatsen. Det brukar stå i reglerna vilket av SNR eller SR som erbjudandet har, men om du är osäker så väljer du bara SNR (nästan alla bonusar är SNR). Sen är det bara att lägga spelen!

Riskfritt spel

Vi tar som exempel att ett spelbolag erbjudet ett riskfritt spel på 1000kr. Det betyder att de återbetalar ett spel till ditt konto på max 1000kr om du skulle förlora ditt första spel. Om du får tillbaka pengarna utan att behöva omsätta så kan du använda den vanliga ”Free bet” kalkylatorn på oddsmonkey eftersom det funkar på samma sätt. Annars måste vi använda oss av en speciell räknare på oddsmonkeys hemsida. På oddsmonkeys hemsidan klickar du på ”tools” och sedan långt ner på ”advanced calculators” och ”Risk Free equal profit”.

Nu måste vi välja en match att spela våra insatta pengar på, och vi använder oss av ”oddsmatcher” på oddsmonkey som vanligt. Om du inte vet hur man gör så kan du som sagt kolla på steg 4 i steg för steg-guiden. Nu ska du helst leta efter en match med högt odds, ju högre odds desto mer tjänar vi på riskfria spel. Tänk bara på att det är ett rätt stort erbjudande från expekt på 1000kr och du måste ha en del pengar på betfair om du vill utnyttja det så mycket som möjligt. Tänk även på att spela på en match med tre utfall (T.ex en fotbollsmatch 1×2) om du nu spelar på just expekt, eftersom det står i erbjudandet som expekt ger ut.

Du kan testa dig fram i räknaren på oddsmonkey och se hur mycket du går i vinst med olika odds, och hur mycket du behöver på betfair. Som du märker så får du nog högre vinst med högre odds. I det här exemplet fick jag tag på en fotbollsmatch där en underdog hade 5.0 i odds, och man kunde boka för 5,2 i odds. Jag visar nu hur man skriver in allt i räknaren på bilden nedan. På ”Back stake” skriver du in din insats på spelsidan. Back odds var de odds jag kunde spela för, 5.0 och lay odds var oddset jag kunde boka för, 5.2.

”Free bet award”=hur mycket du skulle få återbetalt riskfritt. Lay commission är hur mycket betfair tar i avgift, och ”Free bet retention” betyder hur många procent vinst du tror att du skulle få om du förlorade ditt spel, fick pengarna tillbaka och behövde omsätta dem (bara om det är omsättningskrav på det riskfria spelet). Om det inte är omsättningskrav så ska det vara 100% och annars 60-80%, du bör få vinst oavsett, så om du inte vet vad du ska ha så kan du lämna den på 80%. På raden under betyder ”Lay stake” summan vi ska boka på betfair, och ”Liability” hur mycket vi kan förlora på betfair. På sista raden ser du hur det kommer se ut totalt när dina bet är klara! Alltså blir det ungefär 574kr vinst av detta erbjudandet. Man ska vara noga med att kolla om man måste omsätta detta riskfria bet, för då måste man ju spela igen och då får man lite lägre vinst. På just detta erbjudande från expekt kan man dock ta ut pengarna direkt.

Gratis e-bok till din email▼

Inkomstguiden på facebook▼

Kontakta oss▼

Innehållsförteckning

Top

Den här hemsidan använder cookies: Läs mer här.